Az ajakplasztikán több féle műtét típust értünk. Végezhetünk ajakvastagítást, amikoris az ajakpír lesz erõsebb, vastagabb. Ezt végezhetjük különböző műtéti eljárással, de legegyszerűbben feltöltéssel. Ehhez használunk saját zsírt vagy hyaluronsavakat, illetve tartós eredményt elérhetünk Permalip használatával. Gyors, frappáns beavatkozás. Megnagyobbíthatjuk a szájat oldalfelé és ugyanígy csökkenthethük méretét műtéti úton

A pubertás vége előtt ritkán kerül sor orrplasztikára, mert az orr csontos-porcos vázának természetes kifejlődését zavarhatja a műtéti beavatkozás. Ezen kívül bármely életkorban elvégezhető az operáció.

Az ambulánsan végrehajtható kb.1 órás beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezzük. Így az operáció maga teljesen fájdalommentes. A műtét során a fülkagyló porcát korrigáljuk. Az elért eredmény végleges.

A beavatkozás után kb.7 - 10 napig keskeny pántszerű kötés viselése szükséges. Ezt a kötést a műtét utáni első-második napon ellenőrizzük. A kötés eltávolítása után már lehet hajat mosni és még kb.2 hétig ajánlatos a fület éjszakára kendővel védeni. A műtét szövődményeként igen ritkán bevérzés, gyulladás fordulhat elő. A műtét után közvetlenül már jól látható az elért eredmény.

(Minimal Access Cranial Suspension)

Kinek érdemes MACS-lift-et végeztetni?
Ha mérsékelt vagy közepes az arcbőr vagy a nyak bőrének lazasága, gyengült az izomtónusa, akkor érdemes egy MACS lift-be belevágni. És érdemes akkor is, ha elmélyült a száj és az orrszárny melletti redő, ha kifejezett arci és nyaki ráncok láthatók. Akkor is használható, ha az arc és nyak kontúrja megváltozott, fiatal feszessége elmúlt, ha az ember azt gondolja magáról, hogy fáradt vagy szomorú arckifejezése keletkezett.

A Harmonic scalpell használata arcplasztikáknál

Az ultrahangos vérzéscsillapítás már korábban használatos volt a sebészet területén, a plasztikai sebészetben viszont csak az utóbbi években terjedt el. Előnye a kisebb hőhatáson alapul, emiatt kevesebb a szöveti károsodás, gyorsabb a műtét és gyorsabb a gyógyulási idő. Az ultrahang nemcsak koagulál (vérzést csillapít), hanem egy időben vág is, tehát ezzel újabb időt takarít meg a sebész.

A nyakon megjelenő ráncok, melyek az idő múlására figyelmeztetik viselőjüket, gyakran okoznak gondot mind nők, mind férfiak számára. A bőr rugalmasságának csökkenése, a ráncok megjelenése, egyénileg igen változó formában észlelhető. A laza, lógó, petyhüdt bőr az arcon és a nyakon műtéttel jó eredménnyel korrigálható.

Ezt a műtétet önállóan többnyire helyi érzéstelenítésben végezzük. A felső szemhéj redőjében vezetett metszés segítségével tudjuk a felesleges bőrt, és zsírszövetet eltávolítani. A keletkező hegvonal alig látható kis idő után.

A homlokon megjelenő ráncok, melyek az idő múlására figyelmeztetik viselőjüket, gyakran okoznak gondot mind nők, mind férfiak számára.
A bőr rugalmasságának csökkenése, a ráncok megjelenése, egyénileg igen változó formában észlelhető. A laza, lógó, petyhüdt bőr a homlokon és az arcon műtéttel jó eredménnyel korrigálható.
A homlokon többféle műtéti megoldás adódik, a legbonyolultabb endoszkópos homlokplasztikától a legegyszerűbb ráncfeltöltésig.