Thermage kezelés

A Thermage kezelés a bőrfeszesítés, és kontúr javítás  biztonságos, klinikailag ellenőrzött módja. A szervezett saját kollagénjének stimulálását végzi, a bőr tónusát, kontúrját és szerkezetét újítja meg. A legújabb Thermage készülék 2007-ben került forgalomba, összehasonlíthatatlanul jobb eredményekkel, mint korábbi társai.

A Thermage teljes mértékben noninvasív. Nincs szike, nincs injekció, nincs komplikáció. Egyszeri beavatkozás. A kezelés alatt a bőr meglévő kollagénjét feszíti meg és a továbbiakban pedig stimulálja a kollagén termelést. A hatás ezért részben azonnali és látható, illetve másrészben elhúzódó és állandóan javuló a kezelést követő hatodik hónap végéig. Az eredmény évekig látható.

A Thermage kezelés a világon mindenhol csak orvosi közreműködés mellett, elsősorban plasztikai sebészeti klinikákon található meg. A kezelés egyszeri alkalom. A kezelés ideje a kezelt terület nagyságától és számától függően húsz perctől két óráig tart. Amiben még többet ad: nincs regenerációs idő, a páciens a kezelés után azonnal folytathatja normál életvitelét.     A lézerekkel ellentétben minden bőrtípusnál és minden bőrszín esetében használható. Nincs évszak függőség, mint a lézeres kezelések estén, a Theramge télen, nyáron, minden évszakban használható. A töltőanyagokkal ellentétben pedig (amelyek csak ránc töltést tesznek lehetővé), az adott egész kezelt területen, mint pl. az egész homlokon, az arcon, a szemhéjakon, hason, kézen, stb. alkalmazható. Nem lebecsülendő tulajdonsága, hogy nem csak arcon, szemhéjon, vagy nyakon vethető be, hanem az egész testen használható. Általa feszesíthető a bőr a dekoltázsban, a felkarokon, a melleken, a hason, a combokon, térdeken, stb.

Miképpen működik a Thermage?

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan működik a Thermage, kicsit jobban meg kell ismernünk a bőr szerkezetét. Bőrünk 3 rétegből áll. A látható külső réteget epidermisnek hívjuk, a középső, kollagénben gazdag réteget dermisnek, és a legmélyebb réteget, amely zsírszövetéről és a benne található kollagén rostok hálózatáról ismert, pedig subcutisnak. Ha ebben a három rétegben csökken a kollagén rostok mennyisége a korábbi, túlzásba vitt napozás, genetikai okok, vagy a normál öregedési folyamat miatt, akkor az arc bőre megereszkedik és ráncosodik. Természetesen azok a módszerek, amelyek csak a felületen hatnak, nem képesek a mélyebb rétegek kollagén termelését befolyásolni.

A Thermage az egyetlen nem invasiv módszer, amely feszesíti a bőrt és megújítja a bőr mindhárom rétegének kollagén termelését is egyben. Hogyan? Úgy, hogy a Thermage az egyetlen, amely a capacitive radiofrequenciás technológiát használja (monopolar technika), s így a mély kollagén rost hálózatot eléri. Ez pedig azonnali feszesedést okoz, mellette pedig megújítja a bőr tónusát és szerkezetét. Az új kollagén termelés beindulásának köszönhetően pedig a bőr megújulása 4-6 hónapon át is tart a kezelést követően.

A Thermage minden invasiv kozmetikai és esztétikai plasztikai sebészeti módszernél biztonságosabb. Minden bőr típusnál és bőrszínnél használható. Csak egyetlen kezelés szükséges belőle, nem kell a kezelést 5-6-szor ismételni, mint más beavatkozások esetében.    Nincs regenerációs idő, azonnal visszaállhat az ember a munkájába.

A Thermage kezelés

Csak a Thermage kiképzésen átesett orvosok vásárolhatnak ilyen készüléket és használhatnak Thermage kezelést. A Mediburg Klinikán ezért működhet Magyarországon először és jelenleg az országban egyetlenként a Thermage. A legjobb eredményeket a 35-60 év közöttiek esetében lehet tapasztalni. Ha idősebb valaki és/vagy erősebben lóg a bőre, akkor az eredmény kevésbé lesz látványos. A kezelt terület nagyságától függően tehát húsz perc és kettő óra közötti egy kezelés időtartama.

Kezelés alatt a kezelt felületen enyhe meleg érzés tapasztalható, mialatt a radiofrequencia energiája a bőr alsó rétegét kezeli. Ez az érzés csupán azt jelenti, hogy a kollagént az energia stimulálja és ezáltal a bőrt feszesíti. A kezelést követően a bőr egy vagy két napon keresztül piros lehet. Bár a többség nem észlel pirosságot sem, és a kezelés után azonnal visszaállhat a normál életbe.

Azonnali eredmény: Lehet látni és érezni, hogy a kezelt bőr finomabb, simább lett. Ugyanúgy a kezelt terület kontúrja is harmonikusabbá válik.

Hosszútávú eredmény: A kezelést követően hónapokon át lehet további javulást észlelni. A bőr több új kollagént állít elő és a feszesedés következtében a bőr kontúrja egyenletesebbé válik. Ez a folyamat egészen hat hónapon keresztül megfigyelhető.