Az arckezelések megszaporodásával az ember nehezen tudja elképzelni, milyen kezelés lenne számára a legmegfelelőbb? Nagyobb arcplasztika, kisebb műtéti beavatkozás, esetleg Thermage kezelés vagy elég „csak” kozmetikai állapot fenntartás?

A tartós szőrtelenítést először lézerekkel végezték . Az Alexandrit, a Rubin lézer voltak a leggyakrabban használt lézerek. A lézereket váltotta fel a villanófény, angol rövidítése IPL (Intensive Pulse Light). Mindegyik fény (lézer és IPL) azon az elven működik, hogy a fény energiája elnyelődik a sötét színű szőrszálban és azt felmelegítve tönkreteszi a szőrtöszőt. Az eddigi készülékek fényei csak a sötét színben nyelődnek el, ezért szőrtelenítésre a fehér vagy ősz hajszálak, szőrszálak nem alkalmasak.

A Thermage kezelés a bőrfeszesítés, és kontúr javítás  biztonságos, klinikailag ellenőrzött módja. A szervezett saját kollagénjének stimulálását végzi, a bőr tónusát, kontúrját és szerkezetét újítja meg. A legújabb Thermage készülék 2007-ben került forgalomba, összehasonlíthatatlanul jobb eredményekkel, mint korábbi társai.

A plasztikai sebészet fejlődése az utóbbi egy évtizedben a nagy, heroikus műtétek, beavatkozások irányából a kisebb, egyszerűbb, de hatékony beavatkozások felé vette az irányt. Ezeket a beavatkozásokat a minimál vagy non invazív eljárások közé csoportosíthajuk. A non invazív eljárások során nem hatolunk át a bőrön, nem ejtünk sebet.