Szemhéjplasztika

Ezt a műtétet önállóan többnyire helyi érzéstelenítésben végezzük. A felső szemhéj redőjében vezetett metszés segítségével tudjuk a felesleges bőrt, és zsírszövetet eltávolítani. A keletkező hegvonal alig látható kis idő után.

Az alsó szemhéjnál elsősorban ráncosság, "táskás" megjelenés miatt végzünk műtétet. Ilyenkor a műtéti metszést közvetlenül az alsó pillasor alatt vezetjük, mely szintén alig észrevehető heggel gyógyul. Amennyiben szükséges innen látjuk el a táskásságot okozó zsírszövetet, és távolítjuk el a bőrfelesleget. Szemhéjplasztikánál nem teszünk fel kötést, csak ragasztó csíkokkal rögzítjük a sebvonalakat.

A műtét utáni időszakban napszemüveg viselése ajánlott. A beavatkozás szövődményeként igen ritkán bevérzés, gyulladás jelentkezhet, illetve a duzzanat miatt szemhéjzárási zavar észlelhető, melyek később spontán rendeződik.

Az emberi arc megjelenésében igen sokat jelent a tekintet, a szem, és az azt körülvevő arcbőr állapota (Szemébe nézünk valakinek). A ránctalanitó eljárások külön csoportját képezik a laza, ráncos, esetleg táskás felsõ és alsó szemhéj műtéti kezelései. A felsõ szemhéj laza lógó bõre nemcsak a kellemetlen megjelenésével okoz zavart, de komoly mértékben korlátozza a látást, amennyiben sulyával lehuzza a felső szemhéjat.