A műtéti és baleseti hegek sokaknak okoznak gondot.

Eltüntetésük egyszerűbb, mint gondolná. A műtét során a hegesedett bőrfelületet eltávolítjuk és olyan bőrfelülettel pótoljuk, amelynek állaga és felülete nagyban hasonlít az arcbőr állagához.

 

A plasztikai sebészet körébe tartozik – főleg feltűnő helyen, arcon, dekoltázsban, stb. elhelyezkedő – bőrelváltozások, kisebb-nagyobb bőrdaganatok, anyajegyek és bőrfüggelékek eltávolítása.

Ezen műtéteket helyi érzéstelenítésben, ambulánsan végezzük. Az eltávolított szövetet bevizsgálás, ill. a pontos diagnózis felállítása miatt szövettanra küldjük.

Nők:

Nőknél a leggyakoribb intim területi beavatkozás a kisajkak általában genetikus okból történő, a nagyajkakon túlérő megnövekedése, mely sokszor nem csak a nemi életben, de a mindennapi életben, sportolásnál is problémát okozhat. Műtéte egyszerű, ambulánsan is elvégezhető beavatkozás.

Gyakori eljárás még a szeméremtest (mons pubis) zsírleszívása is. Ez szintén genetikus okból vagy meghízás következtében képes kialakulni, s a szűk szoknyában, nadrágban, fürdőruhában kellemetlen látványt nyújt. Megoldása a fentebb említett PAL rendszerű zsírleszívás.

Férfiak:

Férfiaknál a leggyakrabban elvégzett beavatkozás a hímvessző méretét növelő szeméremtest zsírleszívás. Sok esetben a hímvessző feletti régió megnövekszik és ezáltal a hímvessző is centiméterekkel lehet rövidebb az optimálisnál. Ebben az esetben is a PAL rendszerű zsírleszívás a megoldás.
s esetekben ezt a metszést meg lehet hosszabbítani rá merőlegesen is.