Ráncfeltöltések

Ráncfeltöltést olyan esetekben végzünk, ha a páciens kérése az, hogy az arcán lévő kisebb ráncvonalakat, besüppedéseket kezeljük. Leggyakrabban a szemöldökök között, orr, száj mellett lévő ráncok kerülnek feltöltésre. Ilyen módon nem eltüntetni, csak jobban kisimítani, feltölteni lehet ezeket a zavaró vonalakat.

Bármilyen feltöltéses eljárást alkalmazunk, tudni kell, hogy a kezelés tüneti. A beadott anyagok döntő többsége felszívódó. A gyártók fél-egy év időtartamot adnak a felszívódásra. Ennél hosszabb és rövidebb idejű felszívódással is találkozott már az ember. A páciensek egyéni érzékenysége, képessége a felszívódásra igen változó. A kiváltó okokat / izommozgás, bőr rugalmasságának csökkenése / nem szüntetjük meg, viszont egy fiatalító, ránctalanító műtét idejét akár évekkel is kitolhatjuk.

Praxisunkban hyaluronsavval vagy saját zsírral végezzuk a feltöltést. A beavatkozás ambulanter történik, rövid ideig tart, kevés kellemetlenséggel jár. A beadás után általában rövid ideig bőrpír figyelhető meg néhány óráig. Allergiás reakció nincsen, csomósodás a kellő alkalmazásnál és a betartott utasítás esetén biztonságosan elkerülhető.