Magunkról

A Mediburg Klinika 1991-ben lett létrehozva. Fő tevékenységi területe az esztétikai plasztikai sebészet. Mivel az életben minden mindennel összefügg, a plasztikai sebészet is más medicinális területekkel karöltve befolyásolja az emberek életét. A plasztikai sebészeten belül az esztétikai sebészet a jobb megjelenés, a fiatalabb külső, és ezzel a lélek harmóniájának megteremtésében játszik – nem kis szerepet - a mai rohanó világban. Így összefügg számos más területtel is. Ha valaki kiegyensúlyozott, magával harmóniában él, kevésbé fog megbetegedni. Ha mentálisan toppon van, kevésbé tudják az élet negatív hullámai kibillenteni egyensúlyából. S, ha ehhez még a táplálkozása is egészségesnek mondható, akkor semmi nem tudja a középpontjából kibillenteni.

Így az esztétikai sebészet mellett számos más területen dolgozóval kapcsolatba kerültünk az elmúlt 25 év során. Dolgoztunk mentálhigiénés szakemberrel, dolgoztunk táplálkozási tanácsadókkal, használtunk táplálkozási programot, kikértük műtétek előtt a paramedicina ismerőjét, a gyógyszerész véleményét, konzultáltunk ortopédussal, belgyógyásszal, sebésszel, és radiológussal, infectológussal, hogy csak a legtöbbször megkeresett szakterületeket említsem. A műtétek mellett végeztünk non invazív beavatkozásokat, a pácienseinknek kozmetikai kezelést biztosítottunk műtét előtt és utána. Szőrtelenítettünk, és sok féle módon arcot fiatalítottunk nem csak nagy műtétekkel.

A praxis szíve a műtő, amelyet ambuláns műtétek végzésére használtunk, és használunk. Az altatást kórházban végezzük, mert ott biztonságosabbnak ítéljük a nagyobb műtétek elvégzését.

Az esztétikai sebészet önmagában nagy kihívás. Nem csak technikailag kell tökéletest alkotni, hanem érteni kell a páciens nyelvén, és megérteni, mit szeretne. Ha ez a híd nem jön létre, a műtét utáni elégedettség elmarad. Hiába a jó eredmény, a munka nem tökéletes. Más a helyreállító sebészet. A plasztikai sebészet másik nagy ága a mai – hosszú évek óta - elmaradott szakmapolitikai vezetése miatt messze elmarad nyugati társaitól. Nem alakult ki szakmai semlegesség, azaz a magán szférában dolgozó orvos nem operálhat az állami biztosító terhére, így ezek a műtétek nagy részben kiesnek a magán praxis keretein kívülre.

A Mediburg Klinika vezetését dr Szemerey B. István látja el. A doktor és őáltala a Klinika is, az elsők között vezette be Magyarországon a lézeres archámlasztást, az endoscópos mellnagyobbítást, először használt anatómiai implantátumokat, először PAL rendszerű zsírleszívást, Firmin arcplasztikát.