Minimál invazív eljárások

A plasztikai sebészet fejlődése az utóbbi egy évtizedben a nagy, heroikus műtétek, beavatkozások irányából a kisebb, egyszerűbb, de hatékony beavatkozások felé vette az irányt. Ezeket a beavatkozásokat a minimál vagy non invazív eljárások közé csoportosíthajuk. A minimál invazív eljárások során kisebb metszések vagy egyszerűen csak szúrások történnek, amelyeket altatás nélkül, helyi érzéstelenítésben vagy anélkül végzünk.

Jól ismert ránctalanító kezelés a Botox kezelés és szintén évek óta használatosak a különböző töltőanyagok. Ezeket ránctalanításra, ajakvastagításra, illetve hegek kiemelésére használjuk.

A fonalmódszerek használata az arc lazaságát képes megszüntetni, nagyobb műtéti beavatkozás nélkül. Az aranyszál és az Aptos szál használatos már kb. fél évtizede. Ezek mellé került a Serdev lift és a Silhouette lift is. Úgyszintén ebbe a kategóriába sorolható a Permalip, mely az ajakvastagítás új módszere. A microdermabrasió az arc fiatalítás fontos eszköze. S, végül ebbe a kategóriába sorolható a Macrolane töltőanyag használta, mely elsősorban a mellnagyobbítás területén, de más helyen, mint pl. vádli nagyobbításra is alkalmazható. Reneszánszát éli ma a zsírátültetés is.